Totul a început pe 5 decembrie a legendarului an 2011. Iniţiatorul tribului, Robbert, care deja locuia în Cluj de 5 ani, a descoperit mai multe oportunităţi pentru o asemenea afacere. A ajuns să cunoască mulţi programatori şi profesionişti IT, care aveau nevoie de un spaţiu dedicat liber întreprinzătorilor pentru a lucra şi a dezvolta o comunitate. De asemnea, Clujul s-a dovedit a fi un oraş care creşte în continuu de mai mulţi ani, în domeniul investiţiilor, oportunităţilor de afaceri, şi nu numai. Mai mult, oraşul a devenit căminul a tot mai multe culturi.

Iniţial, Cluj Cowork era format din 3 încăperi la parter, iar cafeaua gustoasă şi fructele proaspete deveneau deja o tradiţie în acest spaţiu. Din august 2012, numărăm nouă camere ce însumează aproape 400 de metri pătraţi de spaţiu de coworking. Şapte din ele sunt dedicate birourilor flexibile, în timp ce cea mai mare este destinată întâlnirilor. Cea din urmă cameră este planificată a fi camera de relaxare, iar în momentul de faţă lucrăm la detaliile implementării acestei idei.

În ceea ce priveşte întâlnirile, începând cu iunie 2012 am găzduit 11 evenimente care au avut un impact direct asupra a sute de oameni. În fiecare săptămână două ONG-uri lucrează la proiecte deosebite în acest spaţiu. Iar legat de subiectul evenimentelor, IT-ul câştiga detaşat, însă lucrăm la diversificarea acestei oferte.

Într-un cadru mai informal, trebuie să ştiţi că în fiecare joi luăm prânzul împreună. Mâncarea este gătită de o bucătăreasă pasionată care are grijă să ne surprindă cu fiecare meniu. Acel moment este de asemenea un bun prilej de a fi împreună, de a discuta diverse s

Ce altceva se mai întâmplă aici ? Seri de board games şi petreceri cu sangria ! Toate acestea pentru a ne cunoaşte, pentru relaxare şi o muncă mai productivă în următoarea zi.