Povestea din spatele denumirii camerelor la Cluj Cowork

Situat in inima orașului, pe strada Emil Isac nr 23, Cluj Cowork este cunoscut pentru atmosfera prietenoasă și pentru stilul său unic. Dacă ești nou în zona asta de coworking și te decizi să vii în vizită, primul lucru care îl observi este stilul clasic al clădirii, care a aparținut cândva lui Emil Isac însuși. Înăuntru găsești un stil casual, relaxat dar profesionist, unde oamenii lucrează împreună la aceeași masă, mare cu o capacitate de 8 locuri, din lemn.

Spațiul de cowork e pe două nivele și 9 camere, două băi și o bucătărie. Fiecare cameră are personalitate proprie, unele camere sunt mai silențioase, altele te încurajează să socializezi, dar toate au în comun un lucru – în orice cameră este mereu loc pentru puțină distracție.  Cred că e una din cele mai prețuite valoari ale coworkerilor, considerăm că e mult mai potrivit să fii bucuros și jovial, decât morocănos și plictisit.

În ciuda faptului că au personalități diferite, am descoperit acum câteva luni că lipsește ceva camerelor de la Cowork. Ați ghicit? Nu aveau nume! De aceea am pornit în misiunea de a găsi nume grozave pentru camere. Nu a fost cel mai ușor lucru din lume, dar am simțit inspirație când am ajuns la subiectul industria IT din anii 70, atunci când  Smalltalk, Flow-matic, Simula, Dart, Scheme, OCaml, Eiffel, Fortran and Speakeasy erau limbajele de programare cele mai utilizate. Poza articolului arată planul casei, numele fiecărei camere și unde se află fiecare. 8 din 9 camere sunt dedicate strict pentru lucru – la primul nivel avem Smalltalk, Flow-matic și Simula iar la al doilea etaj Dart, Scheme, Cobol, Eiffel și Fortran. Camera numarul nouă- Speakeasy (situatată la etajul 2) este camera noastră de evenimente.

Puteți oricand să veniți și să descoperiți voi înșivă fiecare cameră. Revenim pe parcurs cu mai multe poze. Stay tuned.